Home Kwaliteit & Duurzaamheid
Wat bepaalt de kwaliteit en duurzaamheid van uw vloer? E-mailadres

Wat bepaalt de kwaliteit en duurzaamheid van uw vloer?

1 )In eerste instantie zult u bij de aanschaf van een parketvloer moeten begrijpen dat deze nog geheel of gedeeltelijk vervaardigd moet worden.
2) Grote verschillen in prijsvoering zitten
doorgaans in de kwaliteit. Factoren die hierin een rol spelen zijn o.a.uiteenlopende werkwijzen en eisen die aan producten gesteld worden.
3) In de praktijk komen prijsverschillen zelden door zogenaamde
(rest)partij-inkopen, maar eerder omdat appels met peren worden vergeleken.

 

Bij het leggen van een parketvloer is de conditie van de basisvloer van essentieel belang. Als opdrachtgever dient u zich ervan te overtuigen dat uw vloer vrij is van weersinvloeden en extreme temperatuurverschillen van buitenaf ¹. Verder zal de basisvloer voor u een acceptabele vlakheid moeten bezitten.

Als er aan bovengenoemde voorwaarden zijn voldaan, zal professioneel gereedschap en materiaal ”in handen van een bedreven vakman” leiden tot een fraai en duurzaam resultaat.

Bij het leggen van een traditionele vloer zal het parketbedrijf eerst een vochtmeting verrichten. Vervolgens zal er worden gewerkt met een 1 of 2 componenten PU-lijm en een eiken-mozaïekondervloer. De vochtgevoelige spaanplaatondervloer wordt in principe vermeden. Voordat een parketvloer wordt gelegd behoord de ondervloer minstens twee keer geschuurd te worden. Het schuren van de ondervloer is van groot belang. Dit voorkomt onnodig schuurwerk in de parketvloer, omdat kleine oneffenheden voortijdig worden uitgevlakt. De parketvloer wordt op zijn beurt zeker vier à vijf maal geschuurd en tot slot gepolijst, om een gris vrij (schuurspoor vrij) beeld te krijgen.
In tegenstelling tot wat men vaak denkt, wordt op deze manier aanzienlijk minder van de vloer afgeschuurd. Er kan zo eerder worden overgegaan naar fijner (lichter) schuurmateriaal.

Tevens voorkomt deze schuurmethode dat een afwerkproduct het hout te diep verzadigt. Wanneer lak of olie het hout te diep verzadigt, zal bij een eerst volgende renovatiebeurt merkbaar meer houtmateriaal van de vloer worden geschuurd.

 

De duurzaamheid van uw nieuwe dan wel de te renoveren parketvloer wordt zodoende niet alleen sterk beïnvloed door de kwaliteit van gehanteerde producten, maar allicht ook door schuurmethodieken en afwerkmethoden.
Concessies die worden gedaan aan werkwijze of producten hebben weliswaar een gunstige invloed op de kosten, maar doen afbreuk aan de kwaliteit en/of uitstraling van uw parketvloer.

Bij BREJAART-parketvloeren bent u aan het juiste adres wanneer u het accent legt op kwaliteit en liefhebber bent van ouderwets vakmanschap.

¹(Het is raadzaam om u zelf op de hoogte te stellen van eventuele (verborgen)gebreken van uw woning of ruimte bij bouwwerkzaamheden en inrichtingswensen. Een bouwkundig rapport biedt bij twijfel de meeste zekerheid)