Home Afwerking
Afwerking E-mailadres

Wij bieden drie verschillende afwerkmogelijkheden:

  • Olie
  • Was (wax)
  • Lak

 

OLIE

Wij werken voornamelijk met olie op basis van lijnzaad.
Deze natuurlijke en slijtvaste olie bezit een unieke vochtbestendige eigenschap waar maar weinig andere oliën over beschikken.

Daarbij komt dat olievloeren bij ons niet één, maar twee keer worden geolied en op verzoek na ± 14 dagen nabehandeld met een derde laag.

 


WAS

Een vloer met wasafwerking wordt eerst geolied, zodat er een vochtafstotende tussenlaag wordt gerealiseerd, voordat de waslaag wordt aangebracht.

 


LAK

Onze lakvloeren bestaan standaard uit drie laklagen. Daarbij hanteren wij uitsluitend de beste lakken die op de markt verkrijgbaar zijn en ook nog eens voldoen aan de laatste milieueisen.

 

Elke afwerking heeft zo zijn eigen karakteristiek, met de bijbehorende slijtvastheid en uitstraling. De keus van afwerking is zeer afhankelijk van de omstandigheden en persoonlijke smaak.

Voor advies kunt u bij ons altijd vrijblijvend terecht.

*Houdt u er rekening mee dat er tegenwoordig veel fabrikanten zijn die afwerkproducten voor parketvloeren maken. Het verschil in kwaliteit is daarom erg groot, echter niet altijd direct zichtbaar. Duurzame producten zijn in de regel kostbaar, maar onderscheiden zich met der jaren.